Recruitment bureau Good Company

De termen 'recruitmentbureau' of, werving- en selectiebureau' zijn tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met de moderne arbeidsmarkt. Een recruitmentbureau staat namelijk middenin deze markt als brug tussen werkgever en werknemer, zeker nu de vraag naar gespecialiseerd personeel de afgelopen jaren sterk is toegenomen.

Werknemers met specifieke skillsets zijn waardevoller dan ooit—maar ook moeilijk vindbaar. Om deze professionals toch te verbinden aan de juiste werkplek, ondersteunt Good Company als recruitment bureau bedrijven in hun zoektocht naar geschikt personeel.
Personeel werven!

Wat is een recruitment bureau?

Een recruitment bureau is gespecialiseerd in het werven van personeel voor diverse bedrijven. Wanneer er een functie vacant is bij een bedrijf, kan ervoor gekozen worden om vanuit de interne HR-afdeling te werven of om een samenwerking aan te gaan met een recruitment bureau. Indien een bedrijf voor de laatste optie kiest, is het aan het recruitment bureau om op basis van een functieprofiel en verschillende functie-eisen op zoek te gaan naar een geschikte invulling van de functie. De kandidaten die via het recruitment bureau worden gevonden, zijn zorgvuldig geselecteerd en worden alleen voorgesteld aan het bedrijf als verwacht wordt dat er een goede kans is dat ze aansluiten op het gevraagde profiel.

Op die manier neemt een recruitment bureau de gehele werving en voorselectie uit handen. Daarnaast specialiseert een recruitment bureau zich vaak binnen een bepaalde markt of enkele markten. De recruiters die werkzaam zijn binnen deze markten weten wat er speelt, waar de goede kandidaten te vinden zijn en hoe ze deze moeten bereiken. Zo is IT-recruitment bijvoorbeeld een groeiende tak binnen de werving- en selectie, maar ook recruitment die zich uitsluitend richt op techniek, marketing of sales is gangbaar. Kortom, een recruitment bureau vergemakkelijkt de zoektocht naar en het aannemen van nieuw personeel.

We begrijpen dat je je wil omringen met mensen die je inspireren—die je motiveren om alles uit jezelf te halen. We geloven namelijk dat het juiste gezelschap bijdraagt aan het succes van jouw bedrijf. Het vinden van deze mensen, daar helpen we je graag bij! Bespaar tijd, energie en geld op het werven van personeel door Good Company voor jouw bedrijf nieuw talent te laten vinden.

Bij Good Company vinden we het belangrijk dat we onszelf en de industrie voortdurend blijven stimuleren om nieuwe manieren te vinden waarop werknemers en werkgevers elkaar vinden. Eén van deze manieren is onze Meet-up, waarbij inspirerende verhalen en ervaringen gedeeld worden om zo tot nieuwe inzichten te komen.

Wat is het verschil tussen een recruitment bureau en een werving- en selectiebureau?

In principe zit er tussen een recruitment bureau en een werving- en selectiebureau weinig verschil. Beide bureaus houden zich bezig met het werven en selecteren van geschikt personeel voor een bepaalde functie. De term ‘recruitment’ is dan ook overgewaaid uit het Engels en betekent in feite ‘werving en selectie’. Toch kan de interpretatie van beide termen verschillen. Waar een werving- en selectiebureau zich vaak uitsluitend richt op de werving en selectie van personeel, richt een recruitment bureau zich ook vaak op het vervolgproces; tijdens de sollicitatiegesprekken, onderhandelingen, het opstellen en tekenen van een contract of zelfs de onboarding kan een bedrijf rekenen op het advies en de hulp van een recruitment bureau. De service van een recruitment bureau strekt dus ver voorbij enkel het werven en selecteren van personeel.

Wat zijn de kosten van een recruitment bureau?

Ieder bureau hanteert verschillende tarieven voor de service die het verleent. Het is vaak wel gangbaar bij een samenwerking met een recruitment bureau om op basis van het no-cure-no-pay-principe te werken. Dit betekent dat je als bedrijf een opdracht neerlegt bij een recruitment bureau en pas betaalt als deze functie daadwerkelijk vervuld is met behulp van het bureau. De kosten bij een no-cure-no-pay-overeenkomst komen dan vaak neer op een percentage van het jaarsalaris. Maar als de geschikte invulling van de functie niet is gevonden na een bepaalde periode, betaal je als bedrijf niets.

Sommige recruitment bureaus, waaronder Good Company, bieden de mogelijkheid om een vast bedrag per maand te betalen in ruil voor een vacature op de website, een actieve zoektocht naar de juiste kandidaat en vele andere extra’s.

Wat is het verschil tussen een recruitment bureau en een uitzendbureau?

In tegenstelling tot het kleine verschil tussen een recruitment bureau en een werving- en selectiebureau, zit er tussen een recruitment bureau en een uitzendbureau wel degelijk veel verschil. Zo richten uitzendbureaus zich met name op startersfuncties of functies op operationeel niveau. Ook zijn ze voornamelijk actief op regionaal niveau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan banen in de transport of horeca. Daarnaast treedt een uitzendkracht niet in dienst bij het bedrijf waar hij of zij aan de slag gaat, maar bij het uitzendbureau zelf. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld in tijden van drukte gemakkelijk extra krachten krijgen.

Een recruitment bureau daarentegen richt zich doorgaans op medior- en seniorfuncties en hogeropgeleiden. Deze functies zijn namelijk over het algemeen moeilijker te vervullen en vragen daarom om een specifieke zoektocht. Ook treden werknemers niet in dienst bij het recruitment bureau maar bij het bedrijf waar het bureau voor werft. Hierbij fungeert het recruitment bureau dus echt als brug tussen werkgever en werknemer. Voor de echt moeilijk vervulbare posities, zoals hoge managementfuncties, heb je gespecialiseerde executive search bureaus, of ‘headhunters’, die doelgericht mensen benaderen in topfuncties. Deze dienst wordt overigens ook vaak door recruitment bureaus aangeboden. Zo heeft Good Company het netwerk om ook voor deze functies snel invulling te vinden.

Is Good Company een recruitment bureau voor hoger opgeleiden?

Good Company gaat doorgaans samenwerkingen aan met bedrijven die op zoek zijn naar specifiek talent. Zo vragen de meeste functies waar Good Company voor werft om een minimaal opleidingsniveau van hbo of zelfs wo. Hier zijn ons netwerk en onze zoekmethoden dan ook sterk op ingericht. Dit betekent echter niet dat functies die geschikt zijn voor personeel met een mbo-opleiding geen platform hebben. Ook voor deze functies zoekt Good Company actief naar geschikt personeel.

Wat kan een recruitment bureau voor mijn bedrijf betekenen?

De meerwaarde van een samenwerking aangaan met een recruitment bureau ligt bovenal in de tijd en energie die je bespaart. Door de zoektocht naar geschikt personeel uit handen te geven, houd je tijd en energie over voor andere dingen. Daarnaast levert een recruitment bureau kwaliteit; door middel van een strategische zoekactie binnen een groot netwerk heeft een recruitment bureau toegang tot netwerken die je zelf moeilijk kunt benaderen. Op die manier is de kans aanzienlijk groter dat het geschikte talent voor jouw bedrijf snel gevonden wordt.

Daarnaast kan een recruitment bureau als Good Company samen met jou kritisch kijken naar wat je echt nodig hebt. Hoe kan jouw team versterkt worden? Welke competenties mis je nog binnen het team? En welke functie zou dit profiel het beste omvatten? Op basis van kennis en ervaring wordt er actief met je meegedacht over de invulling van jouw vraag naar talent.

In welke sectoren is Good Company actief?

De expertise van Good Company ligt voornamelijk binnen de sectoren Marketing, Techniek, Sales en ICT. Maar we beperken ons zeker niet tot enkel deze sectoren. Als jouw bedrijf actief is binnen een andere markt en je wil graag de hulp van Good Company om personeel te werven, gaan we samen met jou op zoek naar manieren waarop onze diensten aansluiten op jouw zoekopdracht. Op die manier kun je te allen tijde maatwerk verwachten.

Werft Good Company alleen personeel in Amsterdam? 

Good Company is dan wel een recruitment bureau in Amsterdam, maar onze diensten strekken veel verder dan alleen de hoofdstad. Naast onze activiteiten in alle Nederlandse provincies werven we ook personeel in België. Dus of je nu personeel zoekt in Amsterdam, Groningen, Den Bosch of Antwerpen, Good Company helpt je bij je zoektocht!

Waarom Good Company inschakelen als recruitmentpartner?

We vinden het belangrijk dat de juiste mensen elkaar vinden. Daar willen we dan ook graag bij helpen. Als je een samenwerking aangaat met Good Company kun je daarom rekenen op een uitgebreide bedrijfsintake en intensieve begeleiding gedurende het gehele wervingsproces. Daarnaast kun je bij ons een maatwerk recruitmentpakket samenstellen, zodat we je optimaal kunnen ondersteunen in jouw zoektocht naar talent.

Bij Good Company draait het om mensen; we kijken voorbij cv’s om erachter te komen wat iemand drijft en waar diegene helemaal op z’n plek zit. Want als werkgever en werknemer elkaar blijven inspireren, is succes het gevolg. Met dat uitgangspunt zoeken we snel en effectief personeel dat past bij jouw bedrijf.

Ben je ook op zoek naar nieuw personeel? Ontdek wat Good Company voor jou kan betekenen!

Personeel werven!