COVID-19: Kan ik nog steeds solliciteren?

Ook de arbeidsmarkt wordt op dit moment getroffen door de maatregelen die door de overheid en het RIVM zijn opgelegd om het coronavirus in te dammen. Zo worden sociale contacten veelal afgeraden en wordt werknemers geadviseerd om thuis te werken. Uiteraard neemt Good Company deze maatregelen volledig in acht. Om onzekerheden rondom onze diensten in deze periode weg te nemen, vind je hier een aantal antwoorden op de vragen die je mogelijk hebt:

 

Zijn bedrijven nog steeds op zoek naar personeel? 

Ondanks de maatregelen zijn bedrijven binnen ons netwerk nog steeds op zoek naar nieuw personeel. Uiteraard verschilt dit per sector en functie, maar over het algemeen ondervinden wij nog geen sterke daling in de vraag naar nieuw talent. Daarom kun je nog steeds gewoon solliciteren op vacatures die je aanspreken.

 

Hoe voer ik het sollicitatiegesprek?

Omdat we de de richtlijnen van de overheid en het RIVM willen volgen, vinden alle sollicitatiegesprekken op dit moment online plaats. We begeleiden je tijdens dit proces en geven je tips om ook online een goed gesprek te voeren.

 

Wat zijn de vervolgstappen? 

Als blijkt dat het bedrijf met jou verder wil gaan, zoeken we samen een manier om jou op een goede en veilige manier te laten beginnen in je nieuwe functie. Afhankelijk van de maatregelen die jouw nieuwe werkgever heeft getroffen, word je ingewerkt en krijg je de nodige ondersteuning. Of dit op afstand plaatsvindt of met beperkt contact hangt dus af van het bedrijf waar je aan de slag gaat.

 

Overige vragen? 

We snappen dat dit onzekere tijden zijn en staan je daarom graag te woord om je zorgen zoveel mogelijk weg te nemen. Neem gerust contact met ons op, dan denken we met je mee.